Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

ПОМОЩ - ВРЪЩАНЕ

ВРЪЩАНЕ

Ако си пазарувал от нашия интернет магазин, можеш да върнеш продукта/ продуктите в срок от 30 дни от получаване на доставката, като те трябва да отговарят на условията за връщане, а разходите за връщането са за сметка на DISTRICT. На какви условия трябва да отговарят продуктите и как да ги върнеш виж по-долу.

Продукти без дефект, купени във физически магазин от веригата DISTRICT, не подлежат на връщане, а само на замяна.

За да върнеш даден продукт, той трябва да отговаря на следните условия:
- не трябва да бъде използван;
- да е в добър търговски вид;
- в оригиналната си опаковка, с оригинални етикети, придружен от оригиналните документи, издадени от DISTRICT – фактура и гаранционна карта (ако е била издадена такава).

При връщането на продукта той задължително трябва да бъде пакетиран в плик на съответната куриерска фирма или друга здрава полиетиленова опаковка, върху която да бъдат залепени документите за връщане (товарителница и т.н.).

Върху оригиналната опаковка на продукта - кутия или плик, не трябва да лепите никакви материали, тиксо, товарителници и други, които да нарушават целостта и търговския ѝ вид.

За да върнеш продукт/и и съответно, ако той отговаря на условията, впоследствие да ти бъде възстановена сумата за него, освен да го върнеш към DISTRICT в срок до 30 дни от датата на получаване на поръчката, трябва да попълниш и изпратиш формуляр за връщане. Попълни формуляра на хартиен носител, който сме ти изпратили заедно с поръчката и ни го изпрати заедно с продуктите, които връщаш.
ВИЖ ФОРМУЛЯРА

Когато връщаш продукт, то е за сметка на DISTRICT и това става задължително с куриерска фирма SPEEDY, ECONT или Европът, а не с произволно избран куриер.

Можеш да върнеш получен по онлайн поръчка артикул във всеки един от магазините DISTRICT и SPORT DEPOT с изключение на магазините SPORT DEPOT в Сливен, Боровец, Банско, Созопол и Хасково. За да върнеш артикула в магазин, той трябва да отговаря на условията за връщане на продукти.

Виж всички магазини DISTRICT тук

Виж всички магазини SPORT DEPOT тук

Адресът, на който трябва да върнеш продуктите, е:

Младост 4, ул. Васил Радославов 6,
сграда SPORT DEPOT, Интернет магазин DISTRICT,
гр. София, 1766

Можете да върнете дрехи, обувки и аксесоари безплатно в срок до 30 дни от получаването на поръчката.

Съгласно разпоредбите на Закона за защита на потребителите ще ви възстановим платената за върнатите продукти сума в срок до 14 календарни дни от датата, на която сте упражнили правото си на връщане на стоката. За начална се счита датата, на която сме получили върнатата стока.

Моля, във формуляра за връщане да попълвате акуратно и четливо необходимите данни.

Не носим отговорност при попълнени неверни данни по време на регистрация, както и във формулярите за възстановяване на суми или забавяния от страна на куриерските фирми, от които може да произтече удължаване на срока за възстановяване или възникване на други неудобства за вас.

Ето какви са различните начини за връщане на суми:

Връщане на суми, платени с карта
При връщане на платени с карта суми това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането при попълнен формуляр за връщане.
Ако по някаква причина връщането на сумата по карта не е успешно, ще бъдеш уведомен допълнително, за да предоставиш банкова сметка на свое име, по която да бъде възстановена сумата.

Връщане на суми, платени с наложен платеж
Сума, платена с наложен платеж, може да ти бъде върната:
- в магазин DISTRICT или SPORT DEPOT
Сумата може да ви бъде върната във всеки магазин DISTRICT или SPORT DEPOT с изключение на магазините SPORT DEPOT в Сливен, Боровец, Банско, Созопол и Хасково.

Виж всички магазини DISTRICT тук

Виж всички магазини DISTRICT тук

Запазваме си правото да откажем или забавим връщането на сума в магазина в случай на недостатъчна касова наличност към дадения момент. Желателно е клиентите, които искат да върнат продукт в магазин, да го посетят в следобедните часове на деня.
- по банкова сметка
Връщането на платени с наложен платеж суми по банкова сметка се извършва след попълването и получаването при нас на формуляр за връщане. Необходимите данни са:
- трите имена по лична карта;
- лична банкова сметка, на която да бъде възстановена заплатената сума за стоката.
- с пощенски паричен превод
Връщането на платена сума с пощенски запис се извършва след попълването от теб и получаването при нас на формуляр за връщане. Необходимите данни са:
- трите имена по лична карта;
- точен адрес: град, пощенски код, улица или блок.

Когато си платил поръчката изцяло с ваучер, сумата за върнатия продукт/продукти се възстановява под формата на ваучер.

Когато поръчката е платена частично с ваучер, в зависимост от броя на върнатите артикули и доплатената сума са възможни следните варианти:
- При стойност на ваучера, равна или надвишаваща стойността на върнатия продукт/продукти, сумата се възстановява под формата на ваучер.
- При стойност на използвания ваучер, по-малка от стойността на върнатия продукт/продукти, се възстановява стойността на ваучера, а доплатената сума се възстановява съгласно начина на заплащане на поръчката:

• При доплащане на поръчката с дебитна/кредитна карта доплатената сума за връщане се възстановява по платежното средство, с което е извършено плащането. При необходимост от допълнителни данни за банкова сметка, те ще бъдат ти бъдат поискани.

• При доплащане на поръчката в брой доплатената сума за връщане може да бъде възстановена по посочена от теб банкова сметка на твое име или с пощенски запис.

*По твое желание дори и при доплащане с наложен платеж или карта сумата може да бъде изцяло възстановена под формата на ваучер.

Имаш право да направиш подмяна на размер или артикул, фигуриращ в твоята онлайн поръчка, в срок не по-дълъг от 30 дни от датата на получаване на поръчката, но само на място в наш магазин, за артикул, наличен в този магазин. В този случай е необходимо да
направите подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната ти поръчка, във всеки един от магазините ни.

Можеш също така да върнеш продукта безплатно по куриер в срок до 30 дни от датата на получаване и направиш нова поръчка в нашия сайт.

Продукт, купен от физически магазин, можеш да замените в същия или друг магазин от нашата верига.

За да замениш стоката, е необходимо:

- да представиш документ за покупка;
- стоката да е в добър търговски вид и с всички етикети, с които е закупена.
- стоката трябва да е в оригиналната си опаковка, която не трябва да има никакви нарушения.

Възможностите за замяна, които ти предлагаме, са следните:
- ако харесваш модела, но не ви е по мярка или не ти допада цветово например – да получиш същия продукт, но с друг номер или цвят.
- ако продуктът не ти допада, да го замениш за друг артикул на същата стойност или по-висока, но ако е по-висока - доплащаш разликата.
- можем да ти възстановим заплатената сума под формата на ваучер (GIFT карта).