Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

ZX 1K BOOST: легендата винаги е на мода

Една от емблемите на adidasZX моделите, се завръщат, за да докажат, че никога не излизат от мода. Защото обувки, популярни със съчетание на удобство и стил, винаги са актуални. Днес ZX серията, част от която са ZX 1K BOOST, предлага комфорт, стъпил на десетилетия опит, но и на иновации, и интересна визия – неповторим акцент за градския стил.

adidas създава ZX преди близо 40 години за бегачи с различни нужди и възможности. Тогава моделите биват разделени в две категории - за тренировки и за състезания. В тях пък са сериите с различен дизайн и отговарящи на различни изисквания на атлета, като са подчертани и от цветове: Cushion (сини), Support (жълти), Guidance (зелени) и Racing (червени). 

Моделите ZX се превръщат в синоним на патентовани технологии като системата в подметката Torsion (все още използвана) и омекотяващата Soft Cell. 

Междувременно ZX настъпват и в субкултурата, стават популярни сред различни групи в Манчестър и Берлин и постепенно набират скорост по улиците, превръщайки се в акцент от градския стил.

В течение на годините adidas се обръща отново и отново към ZX, нанася нови, актуални щрихи, но неизменно запазва микса на успеха - технологии, дизайн и цветове. Настоящите ZX 1K BOOST също няма да разочароват почитателите си. 

Те предлагат междинна подметка от EVA и утвърдената технология Boost за омекотяване и възвръщане на енергия, както и дизайн, вдъхновен от 80-те, но претворен със съвременен поглед.