Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Обувките adidas Superstar: модна икона в спортния стил

Класическият модел е емблематичен от десетилетия

Повече от петдесет години атлети, артисти, творци и хора с различни интереси и занимания превръщат модела adidas Superstar в свой чрез отпечатъка, който оставят върху обувките със стила си. За 50-годишнината на Superstar дизайнерите на adidas Originals оставят силуета в неутрални, но контрастни цветове, а останалото поверяват на дребни, но забележими детайли.

Superstar се откроява като иноватор на игрището и извън него, като модна икона в градския стил през годините. Моделът тръгва от баскетбола, където предпазителят за пръстите, кожената горна част и трите ленти върху нея го превръщат в емблема. С тази слава зад себе си обувките Superstar стъпват на улицата, където моментално се нареждат сред любимците на почитателите на спортния стил.

Веднъж носен от баскетболисти легенди от 70-те и 80-те години, моделът Superstar е възприет от нюйоркските банди в разгара на хип-хоп революцията. Run DMC превръщат Superstar в синоним на младежка енергия и бунтарски дух.

Обувките скачат високо на баскетболните игрища, не остават незабелязани на музикалните сцени, вървят смело по градските паважи, качват се и на скейтбордовете. Superstar е подходящ за всеки, гъвкав и приспособим към различни стилове, готов да се включи в следващото движение, уловило градския дух и да стане част от нова субкултура. И така няколко десетилетия Superstar гради своята популярност и се превръща в символът, който остава и днес.