Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Nike Air Max: оригинален акцент за визията ти в градски стил

Обувките Nike Air Max са сред най-популярните обувки в света. Удобните и атрактивни модели градят славата си вече три десетилетия и половина. 26 март, в който Nike отбелязва Деня на Air Max, ни даде повод да разкажем за обувките и за дизайнера, който създаде първия модел Air Max. До 26 март можеш да грабнеш моделите Air Max с 20% отстъпка в магазини DISTRICT и онлайн на districtshoes.bg.

Air технологията предоставя удобство и на това дължи известността си. Камера с компресиран въздух в подметката се грижи за комфорта и допринася за лекотата на обувките, без да жертва дизайна и структурата им. В Air Max обувките можеш и да надникнеш към Air технологията през „прозорци“, които превръщат моделите в атрактивни и допринасят за емблематичния им статут.

Air Max 1 моделът дебютира през 1987 година, а възможността да се надникне към Air технологията дължат на един от легендарните дизайнери на Nike – Тинкър Хетфийлд. 

80-те са период на промяна, който се оказва подходящ за появата на новите обувки. Пременя се музиката, изкуството, дизайнът, спомня си Хетфийлд и по думите му при тях се наблюдава трансформация от по-йерархична към по-свободна и вдъхновяваща форма. Имаше голям апетит за изпробване на нещо ново и различно и това бе директно свързано с творческите искри около нас, е цитиран да казва Хетфийлд в разказаната от Nike история на Air.

Революционната му идея за „прозорци“ към Air е вдъхновена от архитектурата на Центъра за изкуства и култура „Жорж Помпиду“ в Париж. И въпреки че почитатели на марката му изпращат съобщения, целящи да го обезкуражат за модела, той не се отказва. Air Max 1 излизат на пазара, съпроводени от рекламна кампания с песента Revolution на The Beatles. Хетфийлд слага началото на една легенда. От дистанцията на времето се оказва, че той е дизайнер на не един емблематичен модел.

Дипломираният млад архитект Тинкър Хетфийлд се ангажира с дизайн на обувки в Nike през 1985-а и две години по-късно създава Air Max 1. Същата година проектира и Air Trainer 1 - многофункционални обувки за спорт, които се харесват на тенис звездата Джон Макенроу. Но Тинкър Хетфийлд не спира до тук, а месеци по-късно скицира Air Jordan 3 от линията, за която Nike си партнира с баскетболната звезда Майкъл Джордан. Дизайнът превръща модела в изключително популярен. А кой, мислите, е създателят на Nike Air MAG от „Завръщане в бъдещето 2“? Разбира се, Тинкър Хетфийлд.

През следващата година той твори още знаменити модели - Air Max 90 и Air Jordan V. Отличителна черта и иновация в Air Max 90 е релефният страничен панел. Използваният нюанс на червения цвят - „инфрачервено“, повече от 30 години предизвиква интерес при всяка своя поява.

Докато кара водни ски пък му хрумва интересна идея да създаде обувки, които да обгръщат крака, и да са изключително удобни…И на следващия ден скицира модела, който през 1991 година се появява и чиито съвременни варианти все още вълнуват почитателите на атрактивни и удобни обувки – Nike Air Huarache. 

Хетфийлд създава още от моделите Jordan пред следващите години, а талантът и оригиналните му идеи за обувки го отвеждат до позицията вицепрезидент за дизайн и специални проекти в Nike и го превръщат в един от най-известните в индустрията. 

А Air Max моделите продължават да са сред любимите на почитателите на комфортни и оригинални обувки. Открий своя чифт Air Max в магазини DISTRICT и онлайн на districtshoes.bg и в дните от 24 до 26 март 2023 година ги грабни с 20% отстъпка.