Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Любопитни факти за Air Max, които може би (не)знаеш

Знаеш ли, че Nike отбелязва Деня на Air Max на 26 март и това отприщва различни кампании и инициативи по света? Ако този факт ти е добре известен от години, имаме и още един. По повод Деня на Air Max от 25 до 28 март districtshoes.bg ти подарява 20% отстъпка от цената на всички Air Max модели!

Дебютирали на 26 март преди 34 години, обувките Air Max са се превърнали в емблематични за Nike, а историята изобилства от интересни факти.

1. Създателят на Air технологията на Nike – Франк Руди, е бил инженер, работил в аерокосмическата индустрия, преди да отдаде таланта и уменията си на други сектори и да измисли как да внедри своеобразна въздушна възглавница в обувките. 

Франк Руди - създателят на Air технологията

2. Идеята му е отхвърлена от 23 компании, преди да срещне подкрепата на основателя на Nike Фил Найт и екипа през 1977-ма. 
3. Първите 250 чифта с новата технология са произведени експериментално в навечерието на маратона в столицата на Хаваите през 1978 година. 
4. При появата им в Хонолулу обувките са изкупени светкавично на безпрецедентно високата за времето си цена от 50 долара. 

Центърът за изкуства и култура "Жорж Помпиду" в Париж

5. През 1987-а се появява моделът Air Max 1. Air технологията не просто е вложена в обувките, но е и видима чрез прозорец. Идеята за това е на дизайнера Тинкър Хетфийлд, а вдъхновението му се дължи на архитектурата „отвътре навън“ на Центъра за изкуства и култура „Жорж Помпиду“ в Париж.

Скица на видимата Air камера 

6. Разработването на модела, превърнал се в хит, идва в тежко за компанията време. Тинкър Хатфийлд открива на входната си врата съобщения, целящи да го обезкуражат да създаде обувките. 
7. Кампанията, с която Air Max 1 са пуснати на пазара, е първата, в която звучи песен на The Beatles – Revolution.

Оригиналният Air Max 90

8. Нюансът на червеното, използван за Air Max 90, се превръща в отличителна черта на модела и вече 30 години предизвиква интерес при всяка своя поява.

Air Max 180 от 1991 година

9. Маркетинговата кампания на Air 180 включва артисти като илюстратора Хънтър Томпсън, Ралф Стедман, както и телевизионна реклама, режисирана от Дейвид Кроненбърг – режисьор на филмите „Мухата“ (1986), „Катастрофа“ (1996), „Голият обяд“(1991). 
10. Range Rover включва Air Max 93 в реклама в пресата за популяризиране на системата си за въздушно окачване.

Иновативността на Nike не спира през годините, а креативността и комфортните технологии ясно открояват Air Max моделите и днес.

Любими ли са ти? Денят на Air Max е чудесен повод за подарък! Ние ти даваме 20% отстъпка на моделите в districtshoes.bg

Доставката на всички продукти, купени онлайн от districtshes.bg, е безплатна, а в срок до 30 дни от получаването ѝ връщането е за наша сметка.