Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Колекцията PUMA x Mr.Doodle: съчетание от настроение и стил

Глобалният спортен бранд Puma и артистът Mr. Doodle създадоха заедно една от най-живите и игриви колекции на лятото.

Puma навлиза във вселената на Mr. Doodle и логата и графиките на бранда се нареждат до рисуваните на ръка от артиста изображения, докато те пък откриват света на спорта. А резултатът е младежка, игрива колекция със скрити послания и детайли в дизайна. Колекцията обхваща обувки, облекло, дрехи и аксесоари предимно в черно и бяло с елементи в оранжево и различни нюанси на лилавото. 

Англичанинът Сам Кокс, по-известен като Mr.Doodle, разкрива любовта си към рисуването от ранна детска възраст. И постепенно драскулките и графиките му започват да се появяват върху всичко – от тетрадките и учебниците до мебелите у дома, за да очертаят кариерата на известен артист, създал собствен художествен свят, известен като DoodleWorld. Стилът му е описван накратко като Graffiti Spaghetti („Графити спагети“), тъй като характерните образи и детайли изглеждат като че ли току ще изскочат от платното. 

„Заинтересован съм от паралелите между спорта и рисуването, става въпрос за енергия. Мисля си, че можеш да усетиш движението, когато видиш графитите. Има връзка между тях и спорта“, казва художникът.

Обувките, облеклото и аксесоарите на Puma се превръщат в платна за Mr.Doodle и образите му оживяват върху продуктите по неповторим начин. Те са по междинната подметка за мъжките обувки RS-2K X Mr.Doodle и дамските Mile Rider X Mr.Doodle.

Образите запълват и преобразяват графичните знаци на бранда в дамските Cali Wedge X Mr.Doodle. Обувките с изявен силует и познати отдавна наистина изглеждат различно в тази колекция.

В мъжката серия облекло от колекцията PUMA x Mr.Doodle в бяло, черно и оранжево „дудлите“ са върху връзки, ръкави, крачоли, а бялата тениска от линията дори сама се е превърнала в платно за артиста и героите му са по цялата дреха.

Аксесоарите също не са останали встрани от „нашествието на дудлите“. Чантата PUMA x Mr.Doodle Shopper ги приютява върху полупрозрачен материал, за да създадат забавно, но стилно съчетание. Рисунките се разполагат удобно върху по-голямата част от лицевата страна на чантата, а закачливи детайли се нареждат и по удобните презрамки.

Колекцията PUMA x Mr.Doodle носи много лятно настроение, предлагайки и характерните за Puma визия и удобство.