Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Kanken – раница, която би искал да е с теб ден след ден

Раниците Kanken са един от най-харесваните и разпознаваеми продукти на шведската компания за туристическо и ежедневно облекло и екипировка Fjallraven. Kanken се подчиняват на философията на бранда за устойчивост. В семейството на Kanken можеш да намериш раници с различни цветове и размери, изработени от издръжливи материали. Най-популярните модели запазват класическия дизайн от десетилетия, защото е изпитан във времето, тестван и доказал се като автентичен и практичен.

Всъщност първият продукт, който основателят на компанията Fjallraven изработва с визията повече хора да имат удобство и да опознават природата, е туристическа раница. Аке Нордин създава прототипа, основавайки се на натрупаните наблюдения и опит при своите приключения. Когато основа Fjallraven през 1960 година дебютният продукт, който пуска на пазара, е тази туристическа раница. В следващите десетилетия асортиментът се обогатява с облекла и екипировка.

През 1978 година се появява класическата раница Kanken, която е подходяща за училище, за работа, за пътувания и кратки излети. Раницата бързо се налага в родината на Нордин, а постепенно превзима и други страни. Над 40 години по-късно тези раници са един от най-харесваните продукти на марката и милиони шестват по света, а семейството им се е увеличило с още представители.

Освен класическата раница KANKEN, в DISTRICT можеш да намериш и други модели - RE-KANKEN и RE-KANKEN MINI, както и други раници от семейството на Kanken, a ето накратко и за класическия модел, неговата версия с тъкан от рециклирани бутилки и миниверсията.

KANKEN

Ежедневната раница класика на Fjallraven 

Kanken съпътства хората към училище, на работа, при градски разходки и пътувания. Изработена е от здрав и издръжлив лек материал, като от бранда са се погрижили той да устоява на влага и лек дъжд, без да добавят покритие. 

В раницата е лесно да организираш вещите си – тя има основно отделение с цип, два странични джоба, преден джоб. За да не чувстваш дискомфорт, към гърба на раницата е добавена PE пяна. Раницата има дръжки и презрамки – семпло и функционално решение, което оставя на теб избора как да я носиш. А светлоотразителното лого с лисицата е игрив акцент, който привлича вниманието. Раницата има и други разновидности, като основната разлика е в в това лаптоп с какви размери може да побере. 

Раницата има дръжки и презрамки – семпло и функционално решение, което оставя на теб избора как да я носиш. А светлоотразителното лого с лисицата е игрив акцент, който привлича вниманието.

RE-KANKEN

KANKEN, но с рециклиран полиестер

Същите характеристики по отношение на функционалността и практичността можеш да намериш и в раниците Re-Kanken, но те са изработени с перспективата да се пестят природни ресурси при производството им. И в тях е вложен рециклиран полиестер, добит при преработването на пластмасови бутилки, а за боядисването на материята е използвана технология, която значително намалява необходимите вода и енергия.

MINI 

Миниверсия на класическата раница

Миниверсията - Kanken Mini, както говори и името ѝ, е с по-малък обем и е подходяща не само за малки деца. Могат да я носят и възрастни, тъй като е подходяща да се превърне в ежедневна чанта за още малко допълнителен багаж като книга, бутилка вода, плод и други. Презрамките са дълги и регулируеми, за да паснат на гърбовете на малки и големи. Раниците Re-Kanken Mini са същите като характеристики, но с рециклиран полиестер и при произвозството им са спестени природни ресурси.

Материали

Тъканите, които Fjallraven използва за тези раници, са издръжливи и здрави, устойчиви на леки превалявания дори без допълнително покритие. При някои материи за импрегниране се използва гренландска вакса. Така раниците могат да се присъединят към различни активности и приключения. Сред другите предпочитания на бранда при материите попада и рециклираният полиестер.

Дизайн, подчинен на устойчивостта

Fjallraven, ръководен от любовта към природата и желанието да създава продукти, които се харесват на хората, държи на устойчивостта. Затова при производството им залага на здрави материи, семпла визия, която да е винаги актуална, лекота при използването и практичност за различни дейности, така че да искаш да са винаги с теб.

Раниците Kanken са изработени без компромис – предлагат качество, функционалност и стил, за да искаш да бъдат с теб всеки ден.