Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Как се променят моделите Nike Air Max през годините

От десетилетия брандът Nike неизменно се свързва със своята най-известна технология, която превръща обувките в толкова удобни – Air. Несъмнено тя дължи популярността си и (а вертоятно и преди всичко) на Air Max моделите, където не само се усеща, но е и видима. Историята на Air Max e изпълнена с новаторски решения, креативност и иновации и се преплита с тази на марката до такава степен, че всяка година на 26 март Nike отбелязва Деня на Air Max. Тази година знаменитите обувки навършват 35 години. В магазини DISTRICT и онлайн на districtshoes.bg открий своя сред разнообразие от Air Max модели.

Като всяка приказка за успеха и тази започва с една находчива идея. Преди повече от 40 години инженерът Франк Руби, зает дотогава в аерокосмическата индустрия, решава да пренесе уменията и опита си в други сфери и се замисля за омекотяваща въздушна възглавница в обувките. Предлага тази иновация на множество компании, докато се обръща към Nike, където намира съмишленици. Появява се Air, а близо десет години по-късно и Air Max. Останалото е история, която разказват моделите.

1987-а: Air Max 1

Вдъхновен от архитектурата „отвътре навън“ на Центъра за изкуства и култура „Жорж Помпиду“ в Париж, дизайнерът на Nike Тинкър Хетфийлд решава да покаже Air технологията, като отвори малък прозорец към нея в междинната подметка. И в модела Air Max 1 тя за първи път е видима.

1990-а: Air Max 90

Със своя релефен страничен панел Air Max 90 е революционен сам по себе си. А оригиналният „инфрачервен“ цвят повече от 30 години вълнува при всяко свое появяване.

1991-ва: Air Max 180

Max Air видимата камера на модела от 1991-ва е по-голяма. Изчистеният, плавен дизайн приковава погледа точно към това 180° "въздушно" омекотяване.

1995-а: Air Max 95

Дизайнерите на Nike се вдъхновяват от земните пластове, за да създадат изваяната визия на Air Max 95. Този модел е и първият Air Max с втора видима Nike Air камера, която е разположена в предната част на обувката.

1997-а: Air Max 97

Air Max 97 е първият с Nike Air технология по протежение на стъпалото. Но освен това моделът определено изглежда футуристично. А  муза за визията му отново е природата - този път естествената красота на вълните.

1998-а: Air Max Plus

Разделянето на Air камерата на секции позволява прецизирането на всяка една, а тази технология от Nike наричат Tuned Air. Иновацията прави дебюта си с Air Max Plus. А впечатляващата външност е инспирирана от залезите над изпълнените с палми брегове на Флорида.

2006-а: Air Max 360

С обувките Air Max 360 Nike създава първия си модел без пяна - това е омекотяване Max Air и нищо друго. Този пробив води до нова ера за Air Max.

2015-а: Nike Air VaporMax

При този модел само тънък слой отделя крака от подметката с Air технология, което го определя като „върхът на Air“. Дизайнерите успяват да инкорпорират Air камерата и външния слой в цялостна структура и да обединят междинната подметка и подметката в едно, като обувките се отличават с гъвкавост. Моделът определено не може да бъде пропуснат!

2018-а: Air Max 270

При Air Max 270 голямата камера при петата е видима на 270 градуса, от където идва и името на обувките. Постигнатият дизайн е един от най-смелите в историята на Air Max. Леката горна част пък превръща модела в един от най-удобните.

2019-а: Air Max 720

В Air Max 720 Air частта е с милиметър по-висока отколкото при неговия предшественик, достигайки 39 мм, тоест при появата си е най-високата в Air Max историята. Това се отразява на отскокливостта и на комфорта. Визията отразява посвоему изгреви, залези, потоци лава, Северното сияние, Млечния път.

2020-а: Air Max 2090

През 2020 г., когато Nike отпразнува 30 години от Air Max 90, брандът взема някои характеристики от оригиналния емблематичен модел и създава модела Air Max 2090. Видимата Air камера е с 200% по-голяма, а и други черти на модела също са претворени. И ако визията на Air Max 90 черпи вдъхновение от италианските спортни коли, то Air Max 2090 гледа към „бъдещето на придвижването“.

2021-ва: Air VaporMax 2021 FK

Не можем да подминем модела NIKE AIR VAPORMAX 2021 FK Освен характерните за VaporMax характеристики като отличителната прозрачна подметка, лекота и мекота, те носят и послание за устойчивост и екосъобразност, защото 40% от тях като дял от теглото са от рециклирани материали.

2021-ва: Air Max 2021

Моделът NIKE AIR MAX 2021 съчетава Air камерата с пяна в междинната подметка, за да предостави несравним комфорт, а горната част, която е изработена с 20% рециклирани материали, приляга отлично и едновременно с това е лека. „Прозорците“ към подметката са прецизно изработени и с дизайн, който им придава атрактивна визия.

Всеки от моделите отприщва поток от креативност и е уникален, а общото помежду всички тях е, че имат не Air технология, а видима Air технология или просто Air Max

Любимите ти модели Nike Air Max те очакват в магазини DISTRICT и онлайн на districtshoes.bg=