Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Air Max 95: оригинален дизайн превръща модела в класика

Оригинален и различен още от създаването си, Air Max 95 вече повече от 25 години е един от най-популярните модели на Nike.

Обувките са проектирани от Серджо Лозано, който като дизайнер на бранда дотогава участва в създаването на продукти за тенис, тренировки и други. Air Max 95 визуално се отклонява от своите предшественици, а и от моделите след това и то съвсем умишлено. През 90-те години фокусът на Nike e върху баскетбола предвид успеха на колекцията Air Jordan на Майкъл Джордан. 

Опитвайки се да върне част от силата и емоциите, които Тинкър Хетфийлд създава с Air Max 1, дизайнерският екип на Nike Running насърчава Лозано да поеме риск и да се забавлява със сътворяването на Air Max 95

Лозано споделя в интервю преди години, че целта при проектирането на модела е била да се създаде нещо, което Nike - и в крайна сметка, светът - не е виждал дотогава.

Най-ранната скица на обувката е вдъхновена от пейзажа пред прозореца в офиса на Лозано – гледка, към която той се обръща почти ежедневно. Вдъхновявайки се от природата, Лозано започна да скицира обувки с ивици като тези, изковани от водата и вятъра в Големия каньон. Човешката анатомия също намира своята нишка в ДНК на силуета, тъй като слоестите панели напомнят едновременно за мускулни влакна и плът и са свързани с пета, подобна на гръбначния стълб.

Лозано харесва творението си, но някои хора му в компанията му се противопоставят. „Представянето на концептуалния модел не пожъна успех в борда. Някои смятаха, че е добър, други изобщо не го харесваха“, спомня си създателят му. Сред възраженията са, че той няма нищо общо с продуктите до този момент, има първия видим прозорец към Air камерата в предната част на обувката и нетрадиционни линии. „Винаги ще има любители и критици. Но знаеш, че си на прав път заради емоциите“, казва той.

В крайна сметка обувката дебютира на пазара, а от 1995 досега претърпява редица актуализации, обрисувана е в различни цветове и се превръща в класика. И продължава да определя смелите палитри.

Новият мъжки модел Air Max 95, който можеш да намериш в DISTRICT, e издържан в есенни, земни тонове на кафявото и различни нюанси – кашмирени, дървесни, карамелени. Те подчертават различните материали в горната част, допълнително акцентирани и от мрежата в черно и белите елементи в обувката.

При дамския модел в розово пък нюансите са близки, но дизайнерите умело играят с линиите и пропорциите на обувката в пастелен цвят. Новите дамски Air Max 95 можеш да намериш и в черно, и в бяло.

Смела класическа визия, дискретно лого и отличителни Air Max характеристики – това е накратко моделът Air Max 95

Всеки Air Max има какво да добави към твоята визия. Виж различни модели в districtshoes.bg.